Een kettlebell maakt van je lichaam een vetverbrandende machine

Trainen met een kettlebell is één van de meest effectieve manieren om vet te verbranden en spiermassa op te bouwen. Hij wordt al meer dan 300 jaar gebruikt om Russische militairen fit en sterk te krijgen. Een kettlebell is een gietijzeren gewicht met een unieke vorm. Het gewicht is bolvormig met een handvat aan de bovenkant. Hij is door zijn compacte formaat ideaal voor iedereen die graag thuis fitnessoefeningen doet. Daarnaast kun je met één kettlebell door de grote verscheidenheid aan oefeningen je hele lichaam op een effectieve en zeer intensieve manier trainen. Door de hoge intensiteit heb je voor een work-out met een kettlebell veel minder tijd nodig dan voor een reguliere work-out.

Training met een kettlebell omvat krachttraining, maar spreekt daarnaast ook je cardiovasculaire systeem aan. Ideaal dus als je snel wilt afvallen. Je gebruikt tijdens trainingen met de kettlebell veel spiergroepen tegelijkertijd, waardoor je algehele spierkracht zal toenemen en je lichaam veel groeihormoon gaat produceren. Groeihormoon zorgt ervoor dat je vet gaat verbranden en je spiermassa opbouwt. Doordat je met kettlebell-oefeningen je hele lichaam traint, zijn deze oefeningen een ideale manier om je stabiliteit, coördinatie en samenwerking tussen spiergroepen aan te pakken. Daarnaast vergroten de oefeningen ook nog stevigheid van botten en pezen en zorgen ze voor een verhoogde flexibiliteit en mobiliteit van je lichaam. De Kettlebell wordt dus niet voor niks ook wel eens ’s werelds enige draagbare ‘Total Gym’ genoemd.

Kettlebells zijn bij Fitnessapparaat.nl verkrijgbaar in verschillende gewichten, waardoor je voor elke oefening de juiste kettlebell kunt gebruiken.

Geef een reactie