De kettlebell, jouw ideale sportmaatje

Je ziet de kettlebells tegenwoordig overal opduiken, maar eigenlijk bestaan ze al een hele tijd. Ze worden namelijk al jaren gebruikt door Russische militairen om fit te blijven.

De ideale work-out

De kettlebell work-out is een snelle methode om de verbranding van vetten te stimuleren. Bovendien stimuleert het ook de spiergroei tijdens het trainen. De specifieke vorm van de kettlebell oefent hier een belangrijke invloed op uit. Deze unieke vorm laat je toe om in één enkele tijd van de ene beweging naar de andere over te gaan, zonder het gewicht te moeten neerzetten om op een andere grip over te schakelen. Op deze manier kun je efficiënt afwisselen tussen tal van bewegingen en oefeningen. Zo krijgt jouw lichaam een effectieve en vooral zeer complete training.

Dankzij een kettlebell work-out krijgen jouw kracht, conditie, stabiliteit en natuurlijk jouw beweeglijkheid een boost!

Hoe ga ik van start?

Nog nooit aan kettlebell work-out gedaan? Zorg dan dat je de belangrijkste work-out oefeningen goed onder de knie krijgt om blessures te vermijden. Let ook steeds op een degelijke opwarming. Om de juiste gewichten te selecteren, vraag je best even na wat voor jou de meest aangewezen kettlebell gewichten zijn.

Geef een reactie