De voordelen van het lopen op een loopband

Wanneer je graag wat kilo’s wil kwijtraken dan zal je moeten bewegen. Het doen van cardio is een goede oplossing. Persoonlijk ben ik geen groot fan van buiten hardlopen in verband met weer, blessures en het ontbreken van motivatie om daadwerkelijk buiten te hardlopen. Nee, binnen hardlopen op een loopband is meer iets voor mij. En ik ga jou overtuigen waarom ook jij een loopband zou moeten kopen.

Eén groot voordeel is dat de ondergrond waarop je loopt veel zachter is. Een loopband veert als het ware mee waardoor bekende kwalen zoals shin splints veel minder snel om de hoek komen kijken. Wanneer je op straat loopt heb je enkel demping van je hardloop schoenen. Onder andere niet bijzonder prettig voor je gewrichten. Er dient echter wel een kanttekening geplaatst te worden bij de demping van een loopband; wanneer je echt veel te zwaar bent dan is hardlopen geen optimale manier om die kilo’s kwijt te raken. Echter, je kan wel prima wandelen op een loopband. Een goede schuine hoek uitkiezen en wandelen maar!

Erg prettig aan een loopband is dat je ook geen last hebt van losliggende tegels, takken of stenen. De kans op vallen is dus minimaal. Andere invloeden van buitenaf zoals weer, stoplichten en verkeer hebben ook geen invloed op je training wat erg prettig. Overtuigd van de voordelen van een looptrainer? Check dan Fitnessapparaat.nl eens. Je koopt hier voordelig een prima bandje. Daarnaast heb je keuze uit een groot aantal verschillende merken. Ideaal!

Geef een reactie