Crosstrainer online kopen?

Als je graag thuis iets aan sport wil doen dan heb je een enorme keuze uit verschillende soorten apparaten. Maar wat te kopen? Hometrainer, loopband.. of toch, een crosstrainer! Dit fitnessapparaat is in 1995 geïntroduceerd door het bekende fitness merk Precor. Dit was een rear driven model met het vliegwiel aan de achterzijde. Naarmate de tijd verstreek werd er ook een front driven model geïntroduceerd.

De voordelen van een crosstrainer zijn legio. Het fitnessapparaat is in principe speciaal ontwikkeld om ervoor te zorgen dat je geen harde klappen hoeft op te vangen met gewrichten. Een crosstrainer is dan ook veel vloeiender wat stress op spieren en pezen minimaliseert. Een ander groot voordeel is dat je eigenlijk het hele lichaam traint met een crosstrainer. Je armen doen ook mee. Ook krijgt je core een workout met een crosstrainer.

Wat ik persoonlijk een groot nadeel vind aan de crosstrainer is dat het een beetje saai is. Roeien is lekker intensief, hardlopen idem dito met het daarbij komende feit dat je geconcentreerd moet lopen om niet van de band te vallen. Fietsen is ook redelijk saai, maar vergt toch een bepaald soort focus. Met een crosstrainer heb ik dat totaal niet. Echter, eenvoudig op te lossen met een TV of een iPad met een filmpje erop.

Mocht je op zoek zijn naar een crosstrainer, check fitnessapparaat.nl eens. Je vindt bij deze webwinkel een erg breed assortiment merken over een brede prijsklasse.

Geef een reactie